Előfizetői tartalom

Alig győzzük kivárni a toronymagas lakásépítési számokat

Portfolio
Egyelőre nem kiugró a 2021 harmadik negyedévében elindított társasházi lakásépítések értéke, az 5%-os lakásáfa hatása így még várat magára. Amennyiben nem lesz újabb bejelentés a következő évben, hogy mégsem kell a fejlesztőknek megszerezni az építési engedélyt (vagy egyszerű bejelentést tenni) 2022. december végéig, hogy 5%-os áfával értékesíthessenek, akkor hamarosan - egy éven belül - toronymagas új lakásépítési értékekre számíthatunk.

A mély- és magasépítési volumenekről, valamint külön az ipari és irodai szegmensben induló, valamint elkészülő projektértékekről is beszámoltunk a napokban az EBI legfrissebb, 2021. harmadik negyedéves Építésaktivitási Jelentése alapján: Kapcsolódó cikkünk 2021. 11. 16. Hol erősödött és hol gyengült az építőipar Magyarországon? 2021. 11. 16. Kiugró számokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés