Előfizetői tartalom

A főváros már eladta, de még mindig megmenekülhet Buda egyik történelmi épülete

Portfolio
Tavaly év végén a főváros eladta a budai hegyek egyik elhanyagolt, de történelmi jelentőségű épületét, az Istenszeme fogadó egykori villáját és az ahhoz kapcsolódó elgazosodott erdőterület. Az eladás nagy visszhangot váltott ki a helyiek körében, akik petíciót is indítottak a XII. kerület polgármesternek, Pokorni Zoltánnak címezve, hogy az önkormányzat éljen elővásárlási jogával és mentség meg az épületet, hogy az inkább közcélokat szolgáljon. Az ügy kapcsán már Fürjes Balázs is felszólalt, aki állami tulajdonba venné az ingatlant.

Heves tiltakozások után úgy tűnik még megmenekülhet Buda egyik történelmi épülete, az egykori Istenszeme fogadó villája (avagy Haggenmacher-villa). A fővárosi vagyonkezelő nyilvános pályázaton még november 23-án adta el az ingatlant 400 millió forintért, az adásvételi szerződést pedig december 21-én alá is írták (fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a Válasz Online szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés