Előfizetői tartalom

Közel 180 ingatlant venne a főváros helyi védelem alá

Portfolio
Úgy tűnik kezd egyre inkább nosztalgikus megítélés alá esni a szocializmus sokat kritizált, sokak által kifejezetten rondának tartott építészeti stílusa. A Fővárosi önkormányzatnál élen járnak ebben, ugyanis egy új tervezet szerint közel 180 darab, elsősorban 1945 és 1980 között épült ingatlant vennének helyi védelem alá - írja a pestbuda.hu. A listán olyan ikonikus épületek is szerepelnek, mint a budavári Hilton hotel épülete, de lakótelepek és munkásszállók is bekerültek.

Közel 180 ingatlant venne helyi védelem alá a Fővárosi Önkormányzat egy a héten közzétett rendelet-előterjesztés nyomán. A listán I., II., III., V., VII., VIII., XI., XII., XIII., XIV., XV. XVI., XVIII., XXI. kerületi ingatlanok szerepelnek. A védetté nyilvánítás értelmében az ingatlanokat nem lehet majd elbontani és átalakításukra is csak a jelenlegi (de felújított) arckép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés