Előfizetői tartalom

Minden csak egy karnyújtásnyira: Lesz-e Budapest valaha 15 perces város?

Portfolio
A pandémia beállta óta visszaszorult az emberek mobilitása és máshogy kezdték el használni közvetlen környezetüket - nem csak az otthonok belső tere és kertjei értékelődtek fel, hanem a lakásunk közvetlen környezete is és a kérdés, hogy vajon mennyire egyszerű egyes szolgáltatásokat megközelíteni. A helyzet új életet adhat a "15 perces város" koncepciójának, mely az újhullámos urbanisták egyik szent grálja lett. Hogy lesz-e Budapestből 15 perces város, arra a Hype&Hyper magazin segít nekünk választ találni, de Erő Zoltán, Budapest főépítészének korábbi nyilatkozatai is segítenek eligazodni.

Minden 15 percre Lehet-e Budapest valaha igazi kompakt, 15 perces város - teszi fel egyre több kortárs, hazai urbanista a kérdést, köztük Erő Zoltán Budapest főépítésze is. De mi is az a 15 perces város? A 15 perces város koncepció alapja az ideális városi élőhely, ahol minden számunkra fontos – alapvető és gyakran használt - szolgáltatás 15 perces utazási távolságon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés