Előfizetői tartalom

Küszöbön a harmadik nagy energiaárrobbanás – Mi vezetett idáig és mit tehetünk ellene?

Portfolio
Az épületüzemeltetés egyik legnagyobb kihívását a növekvő energiaárak jelentik, éppen ezért a LEO FM legutóbbi üzleti reggelijének is ez volt a központi témája. Az energiaárak alakulásáról és az árrobbanás mögött megjelenő okokról Pletser Tamás, az Erste Csoport regionális olaj- és gázipari elemzője beszélt, emellett Novotny Dénes, a LEO Energetikai Munkacsoport vezetője a munkacsoport céljait, míg Lovas Gusztáv, a Decor Floor ügyvezető igazgatója a cég működése során megjelenő környezeti és energiahatékonysági kérdéseket foglalta össze.

„Az 1960-as évek óta a mostani lesz a harmadik nagy energiaárrobbanás. Az 1974-1982 közötti, majd a 2000-2008 közötti időszak után ugyanis kétségtelen, hogy ebben az évtizedben is magas energiaárak várhatók, amit a Bloomberg nyersanyagárindexe is megerősít. A földgáz, a nyersolaj, a kőszén és ezzel együtt az áramár egyaránt jelentősen emelkedik, ráadásul a mostani helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés