Előfizetői tartalom

Küszöbön a harmadik nagy energiaárrobbanás – Mi vezetett idáig és mit tehetünk ellene?

Portfolio
Az épületüzemeltetés egyik legnagyobb kihívását a növekvő energiaárak jelentik, éppen ezért a LEO FM legutóbbi üzleti reggelijének is ez volt a központi témája. Az energiaárak alakulásáról és az árrobbanás mögött megjelenő okokról Pletser Tamás, az Erste Csoport regionális olaj- és gázipari elemzője beszélt, emellett Novotny Dénes, a LEO Energetikai Munkacsoport vezetője a munkacsoport céljait, míg Lovas Gusztáv, a Decor Floor ügyvezető igazgatója a cég működése során megjelenő környezeti és energiahatékonysági kérdéseket foglalta össze.

„Az 1960-as évek óta a mostani lesz a harmadik nagy energiaárrobbanás. Az 1974-1982 közötti, majd a 2000-2008 közötti időszak után ugyanis kétségtelen, hogy ebben az évtizedben is magas energiaárak várhatók, amit a Bloomberg nyersanyagárindexe is megerősít. A földgáz, a nyersolaj, a kőszén és ezzel együtt az áramár egyaránt jelentősen emelkedik, ráadásul a mostani helyzet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái