Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték, hogy mekkora pofont jelent a bizonytalan gazdasági és szabályozási környezet a lakásépítéseknél

Portfolio
Már lehetett rá számítani, hogy a 2020-as év bizonytalan gazdasági környezete és az átmenetileg megváltozott áfakörnyezet idővel az elkészült új lakások és házak számának is odavág. A konkrét számokat látva ez 2021-re, illetve egyes épülettípusok esetén majd még 2022 elejére érhet ide. A KSH teljes 2021-es adatai megmutatták, hogy tavaly közel 30%-os visszaesés volt az egész országban elkészült új lakóingatlanok számában: vagyis, még 20 ezer új otthon sem épült fel tavaly Magyarországon.

A lakásépítések száma országosan egy közel 5 éves időszakon keresztül folyamatosan növekedni tudott, egészen pontosan 2016 II. negyedévétől 2021. I. negyedévéig. A jelentősebb növekedés után azonban a következő negyedévekben egyre nagyobb ütemű csökkenésbe váltott a használatba vett lakások száma. Az átadások egy-két éves csúszással tudnak reagálni az éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés