Előfizetői tartalom

Újabb területeket jelölt ki a kormány: itt épülhetnek a rozsdaövezeti, áfa nélküli lakások

Portfolio
Eddig két rozsdaövezeti akcióterület kapott teljesen zöld lámpát a Rozsdaövezeti Bizottságtól, - az egyiket a XIII. kerületben a Váci úton jelölték ki, a másik pedig egy IX. kerületi, szintén több funkciós épületeket tartalmazó városfejelsztési projekt. A legfrissebb közlönyben újabb 4, azonnali rozsdaövezeti terület kapott gyorsított beruházási jóváhagyást a kormánytól. Ez a lakásvásárlóknak is jó hír, hiszen az egyébként 5%-os áfával épülő rozsdaövezeti lakások után, visszaigényelhetik az áfát, így lényegében áfa nélkül tudnak vásárolni.

A rozsdaövezetek fejlesztésére irányuló kormányzati akcióterv célja, hogy a leromlott állapotú, elhanyagolt ipari területeket helyreállítsák, kármentesítsék a fejlesztők, illetve új projekteket indítsanak rajtuk. A gyorsított és egyszerűsített beruházás mellett a Rozsdaövezeti Bizottság által kijelölt rozsdaövezeti akcióterületeken létrejövő lakófejlesztések legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés