Előfizetői tartalom

Ez a budapesti kerület lett az elmúlt évtized lakásár-emelkedésének abszolút győztese

Portfolio
Az Eurostat nemrég publikált adatai alapján, 2010 és 2021 negyedik negyedéve között, 24 uniós tagállamban átlagosan 42 százalékkal növekedtek a lakóingatlan átlagárak. Ezen időszak alatt Magyarországon következett be az Európai Unióban a második legmagasabb, 128 százalékos áremelkedés. Tovább árnyalja a képet, ha a hazai lakásár-változást a megyék, megyeszékhelyek és budapesti kerületek szintjén is vizsgáljuk. Az átlagos négyzetméterárak hét fővárosi kerületben 11 év alatt szinte megháromszorozódtak, hasonló mértékű változás mutatható ki Győr-Moson-Sopron megyében, a megyeszékhelyek esetében pedig Győrben és Tatabányán is – mutat rá az OTP Ingatlanpont elemzése.

Az Eurostat legfrissebb lakóingatlan statisztikája alapján 2010 és 2021 negyedik negyedéve között átlagosan 42 százalékkal növekedtek a lakásárak az Európai Unióban. Ciprus, Olaszország és Görögország kivételével minden tagállamban áremelkedést regisztráltak, Ausztria, Csehország, Észtország, Luxemburg, Lettország, Litvánia, Magyarország esetében több mint megduplázódtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés