FONTOS Visszatér a rettegett benzinárstop?! Hajszálnyira vagyunk az autósok rémálmától
 
Előfizetői tartalom

Szétszedték az agglomerációt a kiköltözők - Ez az árakon is meglátszódik

Portfolio
Pest megye, illetve a szűkebben értelmezett budapesti agglomeráció kivételesen teljesített lakáspiaci szempontból, egyrészt hosszú évek óta először 2021-ben megelőzte Budapestet az építendő lakások számában (Pest megye 7,7 ezer, Budapest 5,5 ezer), illetve itt ment végbe az egyik legnagyobb áremelkedés. Sem a Balatonnál, sem a budai kerületeknél nem lőttek ki úgy az árak 2021 és 2020 között, mint Pest megye budapesti agglomerációjában (csak a debreceni agglomeráció tudta felvenni a versenyt). A növekedés hajtóereje - ha lakóingatlan típusonként nézzük - a családi házak voltak, úgy tűnik tehát, hogy a tavalyi év a kiköltözési hullám és az építési láz éve volt ezen a területen.

Brutális éves árnövekedésről, de egyre visszafogottabb negyedéves drágulásról számolhattunk be a napokban a KSH 2021 év végére vonatkozó friss adatai alapján: Kapcsolódó cikkünk 2022. 05. 05. Közeledik a lakáspiaci fordulat? - Még kitart a brutális áremelkedés, de hamarosan alábbhagyhat a lendület 2021-ben így egy használt lakás átlagos ára 21,8 millió forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés