Előfizetői tartalom

Reszkethetnek a külföldi tulajdonú építőipari vállalkozások? - Lázár Jánost küldik a piac megregulázására

Portfolio
Nagy álma válik valóra az építőiparnak miután kiderült, a terület külön minisztériumot kap. A ma megjelent hivatalos kormányalakítási közlemény értelmében ugyanis létrejön az Építési és Beruházási Minisztérium, melynek élére Orbán Viktor Lázár Jánost kérte fel. A kormányba 2018 után visszatérő miniszter korábban a Portfolio-nak adott interjújában még az élelmiszer-kiskereskedelemből akarta kiűzni a multikat, az építőiparban a szakmabeliek pedig hasonlót szeretnének látni az alapanyaggyártás terén is.

Várták már a külön minisztériumot Sok éves kívánsága teljesül az Építőiparnak miután kiderült, külön minisztériumot kap az ágazat. A szakmabeliek a Portfolio legutóbbi, Építőipar 2022 konferenciáján is szóvá tették, hogy az ágazat számára külön minisztériumra lenne szükség. Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója egészen konkrétan úgy fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés