Előfizetői tartalom

Egy év alatt 45%-ot emelkedtek a kivitelezési költségek az ingatlanpiac legvonzóbb szegmensében

Portfolio
A tavalyi év közepe óta 45%-kal emelkedtek a kivitelezési költségek a logisztikai piacon, így már nem az a kérdés, hogy elértük-e az 5 euró/négyzetméteres bérleti díjat, hanem az, hogy lesz-e ez 6 euró - mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója a cég maglódi raktárépület bejárásán. Nagy kérdés szerinte ugyanakkor, hogy az elmúlt években jellemző erős kereslet még meddig lesz fenntartható. A bizonytalanság ellenére (mely most minden szektort elural) a cég tovább fejleszti meglévő területeit és év végéig még három raktárcsarnok átadását tervezik összesen 130 millió euró értékben.

Hogy áll az ingatlanpiac legvonzóbb szegmense? "Az elmúlt egy-két évben több dolog is megrázta a logisztikai piacot Covidtól kezdve egészen a háborúig, ezalatt azonban a HelloParks három telket is megvásárolt, ahol közel 1 millió négyzetméternyi hasznos alapterületet tud fejleszteni. Az építkezések mind a maglódi, a pátyi és a fóti telkeken zajlanak - Maglódon az első épület...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái