Előfizetői tartalom

Rendkívüli mértékben drágultak az épületeink üzemeltetési költségei

Portfolio
Megjelent a LEO FM Benchmarking IV., "Létesítménygazdálkodási mérőszámok" kiadvány, ami a legátfogóbb szinten tartalmazza az épületüzemeltetési szakma mérőszámait, hasznos információkat adva az ingatlanfejlesztőktől kezdve, az épületek tulajdonosain át az üzemeltetők és a bérlők számára. Ennek alapján az alábbiakban az irodaházak és az egyéb kereskedelmi épületek üzemeltetési költségeinek alakulását hasonlítottuk össze.

Nagymértékben emelkedtek egy év alatt az épületüzemeltetési díjak. Míg a LEO FM legutóbbi felmérésében az irodaházak üzemeltetésének átlagos havi költsége négyzetméterenként 1095 forint volt, addig a mostani kutatásban már 1393 forint volt ugyanez. A 27 százalékos drágulás elsősorban a műszaki üzemeltetés díjemelkedésének volt köszönhető, ami 47 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés