Előfizetői tartalom

Egyre forróbb nyarak fűtik az ingatlanpiacot: lassan már a sötét bunkerek sem segítenek

Portfolio
Ismét itt a kánikula, a hőérzetünk mellett a statisztikák is azt mutatják, hogy évről-évre egyre melegebbek lesznek a nyarak. Az Eurostat adatai alapján 1979 és 2021 között közel háromszorosára nőtt a hűtési igényt kifejező hűtési index, míg a fűtési igény tizedével csökkent. A klíma változásával az igényeink is változnak, ez pedig az ingatlanpiacot, a kedvelt lakásokat sem hagyja érintetlenül. Most még lehet, hogy a legtöbben visszautasítanának egy földszinti, belső udvarra néző sötét lakást, de 10 év múlva, amikor állandósulnak itthon is a 40 fokos melegek, akkor lehet, hogy az lesz az új kedvenc? Sok a nyitott kérdés az ingatlanpiac trendjeit nézve, de az biztos, hogy az energiahatékonyság lett az új "hot topic".

Kontinensünkön északról délre haladva változik a klíma, emelkedik az átlaghőmérséklet és a nyarak is egyre hosszabbak lesznek. A klímaváltozás már mindenhol érezteti a hőmérséklet növelő hatását, az Eurostat adatai alapján európai szinten megháromszorozódott, Magyarországon pedig hatszorosára növekedett a hűtési igényt kifejező komplex mutató értéke 1979 és 2021...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés