Előfizetői tartalom

Kiégett a szemünk: íme a legdrágább eladó lakások Budán

Portfolio
Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy tulajdonos valójában nem is szeretné annyira eladni a lakását, de a valóságtól teljesen elrugaszkodott áron azért meghirdeti, hátha valakinek annyira megtetszik, hogy a piaci ár többszörösét is kifizeti. Vannak persze olyan unikális, valamilyen szempontból (Dunára néző panoráma, minőségi berendezés, elhelyezkedés) nagyon különleges lakások, amelyek az adott környék átlagárától eltérnek, de amikor átlagos lakások tucatjait látjuk valamely hirdetőoldalon kétszeres-háromszoros piaci átlagáron, akkor kissé elkerekedik a szemünk. Vélhetően a vásárlást ténylegesen szándékozóknak is. A teljesség igénye nélkül, összegyűjtöttünk néhányat a piaci árnál jóval drágább lakóingatlanok közül.

A hivatalos és kevésbé friss statisztikák alapján 2021-ben 900 ezer és 1 millió forint között alakult Budapesten az I., a II. és a XII. kerületekben az átlagos négyzetméterár. Azóta eltelt több mint fél év, így indokolt lehet, hogy ezekre 10-12%-ot rászámoljunk, így kapva körülbelül 1-1,1 milliós négyzetméterárakat. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 04. Itt az országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés