Előfizetői tartalom

Ez a város áll most az uniós lakásárlista élén

Portfolio
Egyedül Berlinben stagnáltak 2021-ben az új építésű lakások árai, a többi fővárosban ismét drágultak a négyzetméterek a Deloitte Property Index 23 európai országra kiterjedő felmérése szerint. A legdrágább európai fővárosnak ismételten Párizs bizonyult. Kelet-Közép-Európában a bérek dinamikus növekedése ellenére továbbra is a legdrágábbak között vannak a lakóingatlanok az átlagfizetésekhez viszonyítva. Egy új lakás vásárlásához Csehországban kell a legtöbbet dolgozni.

A Deloitte Property Index 11. kiadásának adatai szerint a 23 európai ország közül tavaly az Egyesült Királyság volt a legdrágább 4905 eurós négyzetméterenkénti átlagárral, míg a második helyezett Ausztria lett (4782 euró). Magyarországon az új lakások átlagos négyzetméterára 2014 euró volt a tavalyi évben. A 800 ezer forint körüli négyzetméterár új lakások esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés