Előfizetői tartalom

Pénz az lenne, csak ösztönözni kell - Máshogy nem tudjuk megmenteni a bolygót

Portfolio
Mint arról tegnap is írtunk, a bolygónk megállíthatatlanul robog a klímakatasztrófa felé. A globális felmelegedés és hatásai mérséklésére rengeteg pénzt kellene költeni, a privát szektorban pedig meg is lennének a szükséges források - csak kicsit ösztönözni kéne a felszabadításához. A magánszektor klímacélokat támogató befektetései a fejlődő és feltörekvő országokban nem áll túl jól, pedig itt is szükség lenne fenntartható fejlesztésekre - írja az IMF. A kérdés magyar viszonylatban is releváns, hiszen az intézmény Magyarországot még a feltörekvő piacok közé sorolja, így az ő megállapításuk, hogy miként is lehetne ezekben az országokban ösztönözni a fenntartható beruházásokat, itthon is releváns. A hazai zöld finanszírozás kereteivel a Sustainable World 2022 konferencián is külön szekcióban foglalkozunk.

Tőke lenne, csak nem megy a feltörekvő országokba Az IMF szerint globális szinten a privát szféra összesen 210 000 milliárd dollár pénzügyi eszközön ül - ennek viszont a töredéke is elég lenne évente a klímacélok elérésére: egyes számítások szerint évi 3-6 ezer milliárd dollárt kéne 2050-ig fenntartható beruházásokba fektetni - jelenleg évi 610 milliárdnál tartunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés