Előfizetői tartalom

Negatív rezsiköltség? - A legdurvább energiaárak mellett is lehetséges

Portfolio
A mai Magyarországon (de akár egész Európában) sok mindenkit érdekel, hogy a gyakorlatban hogyan és mennyiből lehet megépíteni, illetve üzemeltetni egy nettó nulla kibocsátású házat. Saját használatra egy drágábban kivitelezett (de egyben értékesebb) energiahatékony és minimális szén-dioxid-kibocsátás mellett működő ház költségei vélhetően sokkal több idő alatt térülnek meg, mint egy olyan nettó zéró kibocsátású ház esetében, amit turisztikai célra használnak. Most, hogy a fenntarhatósági és környezeti célok találkozni látszódnak a pénzügyi érdekekkel is, talán egyre több olyan projekt készül el a jövőben, mint amit bemutatunk: egy negatív rezsis minihotel, ami maximálisan támogatja a fenntartható turizmust.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irota községben található, nettó nulla kibocsátású minihotel az egész működését arra alapozta, hogy karbonlábnyom nélkül tudjon vendégeket fogadni. Az egész területen három 170 négyzetméteres apartman, - úgynevezett lodge -, egy felújított kúria és egy mosoda kapott helyet, illetve medence is van, aminél szintén külön ügyelnek a környezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés