ecser jysk portfolio
Ingatlan

Soha nem épült még ekkora raktár az országban - Elkészült a JYSK ecseri elosztóközpontja

Portfolio
Teljes gőzzel beindult a JYSK üzletlánc új ecseri elosztóközpontja: októberben munkába álltak a több mint 40 méteres magasraktárak is. A teljesen automatizált tornyokban egyelőre 13 ezer raklapnyi áru kapott helyet, de több mint 200 ezer palettát bírnak el. A központba hetente 150 kamion gördül be, ez a szám pár hónap múlva a duplájára nő. A 200 millió eurós beruházásból létrejött logisztikai bázis az ország legnagyobb ilyen létesítménye. Ősztől a magyar üzletek mellett már Horvátország, Szlovákia és Szlovénia üzleteit is innen látják el, jövőre pedig az online rendeléseket is Ecserről szolgálják ki.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a JYSK ecseri, régiós elosztóközpontja: a 2020-ban elindult beruházásnál októberben üzembe helyezték a két 43 méter magas, teljesen automatizált magasraktárat is. Ezekbe egyelőre 13 ezer raklapnyi áru került be, de összesen 209 ezer paletta áru tárolására képes.

A 143 ezer négyzetméteres – közel 20 focipálya nagyságú - magyarországi elosztóközpontba jelenleg hetente 150 kamionnyi és konténernyi áru érkezik, de a szállítmányok száma folyamatosan emelkedik:

a következő hónapokban már 300 kamion futhat be hetente. A JYSK új ecseri központja ezzel az ország legnagyobb egyterű elosztóközpontja – derült ki a logisztikai bázis november 4-i megnyitóján.

A létesítmény áruátvevő és árukiadó rampákat, valamint irodaépületet is magába foglal egy 560 ezer négyzetméteres telken.

Az elosztóközpont 800 méter széles, 189 kamion fogadására alkalmas kapuja van,

és csak az anyagmozgató rendszer 2,5 kilométer hosszú. A telken pedig elegendő hely van, hogy akár még két magasraktár is felépüljön, ezzel pedig meg lehetne duplázni a tárolási kapacitást. Ez a 143 ezer négyzetméter egyébként önmagában a teljes Budapest környéki állomány közel 5 százalékát teszi ki. A 200 millió eurós beruházás a HIPA támogatásával jött létre.

Négy ország több mint 200 áruháza

„A magasraktárak beindulásával fontos mérföldkőhöz értünk el, az új bázis négy ország több mint 200 áruházát látja el áruval. Júliusban Horvátország, ősszel pedig Szlovénia és Szlovákia is bekapcsolódott, azaz ezentúl Magyarországról érkeznek a termékek ezeknek az országoknak a JYSK áruházaiba is.” - mondta Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője.

CTPark Ecser
19547 m24.8–4.8
CTPark Mosonmagyaróvár
18373 m24.5–4.5
HelloParks Fót
45000 m24.95–4.95
Prologis Park Budapest-Budaörs
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Gyál
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-Sziget
2000 m24.7–4.7

Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős country managere hozzátette, hogy az ecseri központból jelenleg összesen 220 egységet látnak el: 92 magyar üzletet, 53 horvát, 50 szlovák és 25 szlovén üzletet. Jelenleg 700 különböző terméktípus van raktáron, azonban ezeknek a száma naponta nő, a cél a 6 ezer különböző termék elérése.

Ecserről mennek az online rendelések is

A beruházás hatására eddig 200 dolgozó csatlakozott az ecseri csapathoz, de 2023 tavaszára már 300 főnél tartanak majd, a végső létszám pedig elérheti az 500 főt is. A logisztikai bázison dolgozó munkatársak legnagyobb része az üzleteknek készíti össze a termékeket, de egyre többen foglalkoznak az online rendelések összekészítésével is. A netes megrendeléseket (házhoz szállítás és az üzletben történő átvétel) az ecseri központ indulása előtt az adott üzletben rakták össze, a központ beindulása óta a magyar megrendelések már Ecserről mennek. 2023 első negyedévétől pedig mind a négy országból befutó összes online rendelést Magyarországon készítik össze és indítják útjára.

Az ecseri létesítmény beindításával a JYSK évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, ez évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxidot jelent. Emellett magában a központban is több zöld megoldást alkalmaznak: a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, a fűtési igényt hőszivattyúval csökkentik. Az elosztóközpontban csak elektromos targoncák vannak, a parkolóban pedig elektromosautó-töltők várják a dolgozókat.

Címlapkép forrása: Portfolio

Csanyi Sandor Prima Primissima 2022
kina-karanten-koronavirus-covid-19
forint euró

Ricardo Hazlitt és az infláció

A nagyszerű Henry Hazlitt és az infláció természete címmel ma posztom olvasható a kiváló publicista, Seres László...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
December eleji részvénymustra, aktualitások, grafikonok, értékeltségek.
BAYER-CONSTRUCT_BalázsAttila_78B7425