Előfizetői tartalom

Átverések az ingatlanpiacon? - Résen kell lenni, de van megoldás

Portfolio
Az online megoldások többek között az ingatlanvásárlást is teljesen átalakították az elmúlt évtizedekben. Az internetnek hála sokkal több hirdetést érünk el, és sokkal pontosabban tudjuk szűrni az eladásra kínált ingatlanokat, mint bármikor. A túlnyomóan pozitív változások mellett azonban pár negatív következmény is megjelent, a kevés megadott adat, vagy a félrevezető képek miatt sokan érzik magukat átverve. Probléma továbbá, hogy a legtöbb esetben nem tudjuk megnézni egy adott lakás pontos címét, így már az is előzetes egyeztetéshez kötött, hogy legalább kívülről megvizsgálhassuk az ingatlanokat. Ezt a problémát igyekszik megoldani többek között az Időszerződés is.

Az online portálokon megtalálható ingatlanhirdetések jelentős részét ingatlanközvetítő szakemberek teszik közzé, akik jutalékért cserébe gyorsabban, jobb áron próbálják meg eladni a tulajdonosok házát. Az ingatlanok címét a közvetítők viszont szinte soha nem adják meg, mert meg akarják védeni magukat. Ha látható lenne a hirdetett ingatlan pontos címe, a vevők megkerülhetnék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés