Előfizetői tartalom

Megújul a Váci út egyik legnagyobb irodaháza

Portfolio
Három évvel ezelőtt írtunk először arról, hogy az ExxonMobil a GTC Pillar teljes egészére szóló bérleti szerződést kötött. Mivel a vállalat az egész irodaházat bérbe vette, az idei költözést megelőzően részese lehetett a design kialakításának és az építés fázisainak is. Az ExxonMobilnak korábban a Centerpoint irodaházban volt a székhelye, így a költözés után jelentős terület szabadult ott fel, amin a tulajdonos, GTC most teljes körű energetikai felújítást hajt végre. A beruházás eredményeként 20 százalékos energetikai hatékonyságnövelés valósul meg a 20 évvel ezelőtt épített irodaházban, és szintet lép az épület LEED-minősítése is, amelynek megszerzése folyamatban van.

Komplex energiahatékonysági felmérést készített a GTC a Centerpoint irodaházra, melynek során minden, az energiafelhasználással összefüggő területet megvizsgáltak és auditáltak. Többek között áttekintették az épület működéséhez felhasznált energia típusát, az egyes területek/gépek/berendezések átlagos fogyasztását, a fogyasztás szabályozásával elérhető gazdaságos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái