Előfizetői tartalom

Energiaszegénységbe kerül sok magyar háztartás - Fel kell újítani az otthonokat, de nincs miből

Portfolio
A lakóépületek és a közintézmények zöldítése volt a fő témája a Cambridge Econometrics, a Budapesti Brit Nagykövetség és a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett online, "Financing of the energy transition in Hungary" elnevezésű konferenciának. Az eladások során kiderült, hogy a magyarok 70%-ának nincs olyan mértékű megtakarítása, ami egy éves fogyasztást fedezni tudna, ezáltal az alacsony energiahatékonyságú otthonok felújítási lehetőségei is korlátozva vannak. Nagy szükség lenne viszont a korszerűsítésre, a magyar otthonok ugyanis 60%-kal több energiát használnak fűtésre, mint az EU-s átlag és a mélyfelújításokkal a felére lehetne csökkenteni a fűtésre használt energiát.

A konferencián Mizsei Szabolcs, a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója a lakóépületek energiahatékonysági fejlesztéseiről tartott előadást. A Magyarországon felhasznált energia 40%-át az épületek, azok használói fogyasztják el, a magas szám azonban nagy lehetőséget is rejt magában, ugyanis az ingatlanok energiahatékonysági javulásával az energiafogyasztást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés