Előfizetői tartalom

Energiaszegénységbe kerül sok magyar háztartás - Fel kell újítani az otthonokat, de nincs miből

Portfolio
A lakóépületek és a közintézmények zöldítése volt a fő témája a Cambridge Econometrics, a Budapesti Brit Nagykövetség és a Magyar Közgazdasági Társaság által szervezett online, "Financing of the energy transition in Hungary" elnevezésű konferenciának. Az eladások során kiderült, hogy a magyarok 70%-ának nincs olyan mértékű megtakarítása, ami egy éves fogyasztást fedezni tudna, ezáltal az alacsony energiahatékonyságú otthonok felújítási lehetőségei is korlátozva vannak. Nagy szükség lenne viszont a korszerűsítésre, a magyar otthonok ugyanis 60%-kal több energiát használnak fűtésre, mint az EU-s átlag és a mélyfelújításokkal a felére lehetne csökkenteni a fűtésre használt energiát.

A konferencián Mizsei Szabolcs, a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója a lakóépületek energiahatékonysági fejlesztéseiről tartott előadást. A Magyarországon felhasznált energia 40%-át az épületek, azok használói fogyasztják el, a magas szám azonban nagy lehetőséget is rejt magában, ugyanis az ingatlanok energiahatékonysági javulásával az energiafogyasztást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái