Előfizetői tartalom

Toronymagasan vezeti az építőipar a közbeszerzési kategóriák listáját

MTI
Tavaly 4590 milliárd forint összértékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők, ami megközelítően 370 milliárd forinttal haladja meg a 2021-re vonatkozó adatokat - közölte a Közbeszerzési Hatóság az MTI-vel gyorsjelentése alapján. A beszerzési tárgyak megoszlását tekintve 2022-ben a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is az építési beruházás bizonyult a legjelentősebb kategóriának.

Továbbra is az építési beruházás bizonyult a legjelentősebb kategóriának, a közbeszerzési eljárások 37,7 százalékát, értékének pedig 58,9 százalékát tették ki a tavalyi évben. Az eljárások számának 32,8 százalékát, értékének 20 százalékát az árubeszerzések alkották, további 29,5 százalékát, érték szerint 21,1 százalékát a szolgáltatás-megrendelések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés