Előfizetői tartalom

Drámai zuhanás az ingatlanbefektetésekben: de azért van egy válságálló ingatlantípus

Portfolio
Közép-Kelet-Európában tavaly 12 milliárd eurós ingatlanbefektetés valósult meg, ami 3 százalékkal magasabb volt, mint 2021-ben – ugyanakkor még mindig lényegesen elmarad a 2019-es rekordtól. Messze a legnagyobb piac továbbra is a lengyel, a teljes volumen közel felét itt fektették be. A régióban és hazánkban még mindig az iroda a legfontosabb befektetési kategória­; ugyanakkor míg régiós szinten kicsit csökkent az ipari ingatlanbefektetések aránya, nálunk a tavalyi évben növekedett - áll a CBRE közleményében.

„Bár az energiaárak szignifikánsan csökkennek az elmúlt hónapokhoz képest, az energiapiac még tartogathat kihívásokat” – mondta Jos Tromp, a CBRE európai kutatási és tanácsadási vezetője a budapesti Market Outlook 2023 rendezvényen. A szakember a közelmúltbeli javulás ellenére még mindig mérsékelt recessziót valószínűsít, ami a befektetési kedven is érzékelhető....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés