töld iroda
Ingatlan

Fenntarthatóbbak az épületek Budapesten: az irodaházak után már pláza is kapott zöld elismerést

Portfolio
havi ingatlanpiaci HR, illetve a kéthavi bérbeadási tranzakciókról szóló összefoglalónk mellett, kéthavonta - most a januárt és februárt illetően - már az ingatlanok, ingatlanos cégek által kapott minősítésekről, díjakról is beszámolunk. Nemcsak energetikai minősítésekre kell gondolni, hanem olyan tanúsítványokra is, amelyek például a hotelek fenntarthatósági lépéseit értékelik. 2023. január és februárban is voltak épületek, amelyek ilyen elismeréseket szereztek: BREEAM Very Good minősítést kapott az Etele Plaza, a GTC Magyarország összes ingatlanja megkapta a kizárólagos zöldenergia-felhasználást igazoló ZÖLD100 tanúsítványt és a Millennium Gardens megkapta az Access4you "GOLD" minősítést.

BREEAM Very Good minősítést kapott az Etele Plaza

BREEAM Very Good minősítést szerzett kiskereskedelmi kategóriában az Etele Plaza. A Futureal fejlesztése az első bevásárlóközpont Magyarországon, amely a kiviteli fázisban megkapta az egyik legmagasabb környezettudatos épületminősítést. A BREEAM szigorú elvárásaival összhangban, a bevásárlóközpontnál különös hangsúlyt kapott a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is. A minősítésnek megfelelően a bérlők is a fenntarthatóságra törekedtek az üzletek kiépítésénél.

GTC Magyarország: 2023-tól csak tiszta energiával

A GTC Magyarország 2023 elejétől – az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően – valamennyi általa üzemeltetett ingatlanban kizárólag megújuló forrásokból származó energiát biztosít bérlőinek. A megállapodás eredményeként mára a GTC Magyarország összes ingatlanja megkapta a kizárólagos zöldenergia-felhasználást igazoló ZÖLD100 tanúsítványt.

A Millennium Gardens megkapta az Access4you "GOLD" minősítést

A Millennium Gardens irodaház akadálymentes környezetet biztosít a kerekesszékes, mozgáskorlátozott, vak, gyengénlátó, hallássérült, siket és autista látogatók számára. Az épület egyenletes burkolatú járdákon keresztül megközelíthető, a mélygarázsban akadálymentes parkolóhelyek vannak, valamint a főbejáratnál mozgásérzékelőkkel ellátott forgóajtó biztosítja az akadálymentes megközelítést. Több lift és lépcsőház van az emeletek között, a kezelőszerveknél tapintható feliratokkal. A recepciónál indukciós hurok került kialakításra a hallássérültek, és tapintható burkolat a bejárattól a recepcióig a látássérültek számára - szerepel az irodaház LinkedIn posztjában.

BIF LOFT Irodaház (Bihari)
20 m23230–3410 Ft
BIF Tower
7500 m216–18
Bajcsy Irodaház
150 m23150–3500 Ft
Flórián Udvar
1500 m24860–5110 Ft
Infopark (E)
674 m213–14
Óbuda Gate
2350 m211–13.5

Címlapkép: Getty Images

Szétszakadhat az Egyesült Királyság!
kijev
tőzsde
Elképesztően nehéz úton jutottak el a csúcsra a magyar sikercégek
europai-unio-euro-europai-gazdasag

Kiszámoló Hitelpiaci körkép

Megkértem hitelügyiintézős Gáborunkat, hogy írjon egy kis szösszenetet a hitelpiacról, ami most megélénkülni látszik...

2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
ETF-ek , gyorsnövekedésű részvények, TBSZ.
Ez is érdekelhet
építkezés daru