Előfizetői tartalom

Ezermilliárdos beruházások forgatják fel a vidéki térségeink lakáspiacait

Portfolio
Egy adott térség lakásárait jelentős mértékben meghatározzák azok a fejlesztések - legyen szó infrastrukturális vagy munkahelyteremtő beruházásokról - melyek a környéken zajlanak. Ezek a legtöbb esetben összefüggésben állnak egymással: egy autógyár vagy más ipari létesítmény környezetében új utak, parkok és egyéb felszíni elemek is épülnek, miközben az elérhető szolgáltatások köre is bővül. Ez pedig a lakásfejlesztők fantáziáját is megmozgatja, miközben a meglévő lakásállomány árazására is hatással van. Az alábbiakban azokat a legnagyobb vidéki beruházásokat gyűjtöttük össze, melyek jelentős hatást gyakoroltak vagy a jövőben gyakorolni fognak az érintett települések lakáspiacaira.

Több ezer milliárd forintnyi ipari beruházást jelentettek be az elmúlt öt évben a vidéki Magyarországon. Ezek többnyire valamilyen termelőüzem felépítését jelentették, ami, ha bizonyos esetekben megosztó is volt a helyiek körében, mindenképpen hatást gyakorolt az adott település és környékének munkaerőpiacára. A stabil munkahelyek fizetőképest keresletet is jelentenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés