Előfizetői tartalom

A 30 millió az új 20 millió - Mire elég ez a budapesti lakáspiacon?

Portfolio
Míg két-három éve még 20 millió forintnál lehetett meghúzni azt az alsó határt a fővárosi lakáspiacon, ahol megjelenik az érdemi választék a kínálatban, addig ma ez a határ inkább 30 millió forintra tehető. Az Otthon Centrum kimutatása arra kereste a választ, hogy vajon milyen ingatlan érhető el Budapest különböző részein 30 millió forintért. Bár nagyot nem lehet ennyiből álmodni, de az utóbbi években jelentősen megemelkedett négyzetméterárak miatt érezhető kereslet mutatkozik az ilyen értékű ingatlanok iránt.

Az áremelkedés ütemét jól mutatja, hogy a hálózat 2020 őszi adatai szerint két és fél évvel ezelőtt még 20 millió forint környékén lehetett meghúzni a lélektani határt a mostani 30 millióval szemben. A legfrissebb piaci adatok szerint viszont az áremelkedés üteme veszített lendületéből, ami elsősorban az emelkedő hitelkamatszintnek, az inflációs környezetnek, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés