Előfizetői tartalom

Áll a bál a világ legnépesebb országában a parlament új épülete miatt

Portfolio
Nagyszabású ünnepség keretében adta át nemrég Narendra Modi, India miniszterelnöke a parlament új épületét Új-Delhiben, az eseményt azonban az ellenzéki pártok példátlan összefogással bojkottálták. Miért váltott ki ekkora ellenállást a mintegy 120 millió dollárból megvalósult épület átadása? Nézzük, mit kell tudni az épületről és a teljes projektről!

Új parlamentet kapott a világ legnépesebb országa. Az 1,4 milliárd lakosú India egy új, négyszintes épületbe helyezi át az ország irányításának székhelyét. „Az új parlament nem csak egy épület, ez az ország szimbóluma, az önálló India bizonyítéka lesz.” – mondta el Narendra Modi az átadást követő beszédében. Az ellenzéki pártok azonban bírálták az eseményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés