Előfizetői tartalom

Ez a két dolog okozta leginkább a lakáspiaci visszaesést

Portfolio
Az orosz-ukrán háború kitörését követő egy évben tanúi lehettünk egy kisebb nyersanyagpiaci pániknak és az azt követő gyors megnyugvásnak. Bár most pánik nincs, de a gázpiaci deficit velünk marad még idén is. Mennyire indokolt a mostani nyugalom? Milyen maradandó energiapiaci hatásai voltak az orosz-ukrán háborúnak és miképpen viszonyulnak azok az évtized folyamatait meghatározó klímapolitikai intézkedésekhez? Többek között ezekről a kérdésekről beszélt a Portfolio Property X 2023 konferencián Deák András György, az NKE Stratégiai és Védelmi Kutató Intézet tudományos főmunkatársa. Ezt követően a szakértők a fenntartható üzemeltetés, valamint az ingatlanpiac és az építőipar finanszírozási oldalát járták körül, rámutatva arra, hogy milyen tényezők okozzák a jelenlegi lakáspiaci visszaesést.

A háborús energiaválságon nagyrészt túl vagyunk. Egy állóháború van az orosz és ukrán fél között, a nyugati támogatás Ukrajna számára meghatározó, de Oroszország is a tartalékait éli fel. Bár totális gazdasági kifulladás nem várható, a katonai intenzitásukra hatással lehet. A háborúnak valószínűleg katonai megoldása nincs, de békekötési kényszer sincs, így...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái