Előfizetői tartalom

Nem éri meg idén lakást venni, de lehet, hogy a következő években sem

Portfolio
A mostani környezetben rövid távon egyértelműen rossz befektetés a lakásvásárlás - osztotta meg gondolatait Balásy Zsolt, a HOLD After Hours portfóliókezelője. Az elemző szerint a következő 3 évben befektetési szempontból magasabb hozam lesz elérhető állampapírral, mint lakáskiadással és egyelőre a hitellel történő vásárlás sem jelent jó megoldást.

A szakértő a következő három évre, éves szinten 14 százalékos állampapírhozammal számol, amivel szemben éves 3 százalékos lakásáremelkedést és 5 százalékos lakáskiadással elérhető hozamot prognosztizál. Ez alapján 1 millió forintot állampapírban tartva a három év alatt lesz 1 481 544 forintunk, miközben a lakás ára csak 1 092 727 forintra emelkedik és a bérleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés