Előfizetői tartalom

Duplájára növelné a 30-as övezetek területét a főváros - Térképen mutatjuk a tervezett helyszíneket

Portfolio
A Fővárosi Közgyűlés határozataiban döntött arról, hogy a BKK készítsen egy átfogó közlekedésbiztonsági stratégiát és közúthálózati tervet, melynek célja a budapesti közlekedésbiztonság javítása. Mindez a jelenlegi helyzetet és a jövőkép bemutatását, valamint a megvalósítandó intézkedések részletes ismertetését kell, hogy tartalmazza, ami többek között megduplázná a 30 km/órás sebességű övezetek méretét Budapesten annak érdekében, hogy 2030-ra felére, 2050-re pedig nullára csökkenjen a fővároson belüli halálos közlekedési balesetek száma.

A közúti közlekedés személyi sérültjeinek abszolút száma tekintetében Budapest közlekedésbiztonsági helyzete javult a 2004–2010 közötti időszakban, 2010-től 2019-ig azonban romlani kezdett, aminek csak a pandémia miatti forgalomcsökkenés vetett véget. Az európai városok között Budapest a középmezőnyben található a közlekedésbiztonság tekintetében; ez azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés