Előfizetői tartalom

Itt kereshetsz a legtöbbet lakáskiadással - Mutatjuk a budapesti és az országos listát

Portfolio
A 2023-ban megrendezett öt hazai világesemény jelentősen növelte a lakáshotelek kihasználtságát és forgalmát, ami közvetetten az lakáspiacra is hatást gyakorolt. A hosszú távra kiadó lakások hozamában is változást eredményezett a hónapok óta tartó lakáspiaci kettősség. A használt lakások átlagárának stagnálásával párhuzamosan és a fokozatosan emelkedő lakbérek miatt a lakáskiadással elérhető bruttó hozamok is emelkedni kezdtek - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

“A folyamat nem meglepő, számítani lehetett a hozamok emelkedésére, de mostanra beszélhetünk tartós trendről. Az adatokból az látszik, hogy tavaly nyár óta emelkednek a lakáspiaci hozamok, de még bőven elmaradnak az öt évvel ezelőtti, vagyis a 2018-as szintektől. A befektetési célú lakásvásárlások az elmúlt időszakban visszafogottak voltak, részben a bizonytalan környezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés