Paradigmaváltásra készül az ingatlanpiac - Reális elképzelés a karbonmentes építés?

Portfolio
Kritikus ügy napjainkban a hazai épített környezet karbonmentessé alakítása. Az nem vitás, hogy a megvalósítás a társadalom egésze számára előnyös lenne, a gyakorlati lépések viszont már sokkal nagyobb gondot jelentenek. A meglévő épületek energiahatékonyabbá tétele, felújítása nemcsak technológiai feladat, hanem felelősségi, finanszírozási, piaci keresleti kérdés is egyben. Ezzel a kérdéssel is foglalkozni fogunk a szeptember 12-i Sustainable World konferencián.

Az egész gazdaság zöldítésében kiemelt szerepe van az építésügynek, az építőiparnak, az ingatlanpiacnak, a városok infrastruktúrájának. Legyen szó azonban a fenntartható építőanyagok alkalmazásáról, a karbonlábnyom csökkentéséről, energetikai beruházásokról, vagy bármely ingatlantípus felújításáról, sok még a tisztázandó kérdés. Éppen ezek elősegítésére jönnek létre az olyan fórumok, beszélgetések, mint ami a szeptember 12-i fenntarthatósági konferenciánkon is várható. A rendezvényen már a nyitóelőadás során is kiemelten foglalkozunk az építési szektorral:

Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese tart nyitóelőadást a konferencián.

Ezt követően a vállalati kerekasztal-beszélgetésünk során a különböző iparágak közül - agrár, logisztikai, kiskereskedelem, - az ingatlanszektor sem maradhat ki. A legaktuálisabb fenntarthatósági ingatlanpiaci kérdésekről Gereben Mátyás, a CPI országigazgatója fog beszámolni.

Sustainable World 2023
Több mint 60 előadó, 8 szekció, több mint 10, a fenntarthatósághoz szorosan kötődő iparág. Már csak pár nap a Portfolio legnagyobb fenntarthatósági, minden iparágat érintő konferenciájáig. Ne maradjon le!

Fókuszban a zöld közlekedés, város és épületek

A délutáni szekciók sorában az ingatlanfelújítások fontosságáról, arról a paradigmaváltásról, ami most csapódott be az ingatlanpiacra, az épületek karbonsemlegesítési nehézségeiről és lehetőségeiről, olyan szakértők beszélgetnek, mint:

Az épített környezet fenntarthatóvá tétele közös ügy

A Portfolio konferenciája mellett jövő héten indul a HuGBC Zöld Építés Hete, ahol szintén a környezettudatos építés jó példáiról, a karbonmentes építésről lesz szó. A környezetvédelem, a klímacélok és a fenntarthatóság ma már nem csak trend és ügyes PR-fogás, hanem stratégiai gondolkodás, elvárt viselkedésforma és a jövő működőképes gazdaságának alapeleme. A programsorozat szakmai beszélgetésekkel és gyakorlati műhelymunkával segíti elő a szektor szereplőinek innovatív gondolkodásmódját, kreativitását. A cél, az épületekkel kapcsolatos kibocsátások globális szén-dioxid lábnyomának (37%) jelentős csökkentése. A Zöld Építés Hetén 14 budapesti és 2 vidéki helyszínen tekinthetőek meg a környezettudatos építés jó példái.

Címlapkép forrása: Animaflora via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF