Előfizetői tartalom

Több vidéki településen is csökkenni kezdett az új lakások ára

Portfolio
Legutóbb a világjárvány alatt emelkedett ilyen csekély mértékben az új építésű vidéki lakóingatlanok átlagos négyzetméterára, de már olyan települések is vannak, ahol csökkennek az árak - derül ki az Otthon Centrum felméréséből. A cég negyedéves felmérése szerint a 25 megyei jogú városban 269 projektben 6310 lakás épül, a kínált lakások átlagos négyzetméterára 995 ezer forint. Az épülő lakások száma 1,5 százalékkal, a fajlagos árak 2,1 százalékkal haladják meg a nyár elején mért szintet.

Az év harmadik negyedévét összesítő adatsor szerint az új építésű vidéki lakások kínálati négyzetméterára átlagosan 995 ezer forint, ami mindössze 2,1 százalékkal magasabb az előző negyedéves értéknél, ismertette az Otthon Centrum (OC) felmérésnek eredményét Soóki-Tóth Gábor. Mint mondta, ez éves összevetésben is mindössze 15 százalékos áremelkedést jelent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés