Előfizetői tartalom

Óvatos optimizmus a brit lakáspiacon - Mi jöhet 2024-ben?

Portfolio
Sokkal nagyobb visszaesést vártak a brit lakásárakban 2023-ban, mint ami végül bekövetkezett. A Nationwide Building Society átlagos árakat mérő mutatója szerint a lakóingatlanok értéke 2023-ban mindössze 1,8%-kal csökkent, ezzel szemben a Lloyds Banking Group által készített Halifax lakásárindex 1,7%-os áremelkedésről számolt be. Idén a piac stabilizálódhat és enyhe áremelkedés jöhet - írja a Bloomberg.

Az Egyesült Királyságban tavaly a lakásárak jelentős csökkenésére vonatkozó széles körű várakozásokkal szemben a tényleges visszaesés a vártnál kisebb volt annak ellenére, hogy a járvány után jelentősen, mintegy 25 százalékkal ugrottak meg az árak. Úgy tűnik, hogy amit egyesek közelgő válságnak véltek, azt végül sikerült elkerülni. A Pantheon Macroeconomics 2024-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés