Előfizetői tartalom

Hol épülnek fel idén Budapest legnagyobb irodaházai?

Portfolio
Nemrég jelent meg a BRF irodapiaci jelentése, ami a tavalyi utolsó negyedéves irodapiaci számokat ismertette. Ezzel együtt a Cushman & Wakefield egy részletesebb elemzést is közzétett, melyből kiderül, hogy melyek voltak a tavalyi és melyek lesznek az idei legnagyobb irodaházfejlesztések, emellett a kereslet és a hozamok változására is kitért. Utóbbi alakulása bizonyítéka annak, hogy sok más országhoz hasonlóan a magyar irodapiacon is érdemi leértékelődés ment végbe, ennek ellenére az óvatos optimizmus itt is érezteti hatását.

Az irodaházakkal kapcsolatos vélemények sokat változtak a Covid-járvány óta. Bár a drasztikus kihasználatlanságnövekedés elmaradt, a fokozatosan emelkedő üresedés és a megváltozott munkavállalói igények miatt az irodaházak befektetői megítélése veszített jelentőségéből. Míg korábban 5,5 százalékos prémium hozamok jellemezték a budapesti irodapiacot, most ugyanerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés