Előfizetői tartalom

Most kiderülnek a valódi árak: tömegével dobják piacra külföldi ingatlanjaikat a bajba jutott kínai cégek

Portfolio
Egyre gyakrabban teszik ki a kínai befektetők a tulajdonukban lévő külföldi ingatlanokra ez eladó táblát - írja a Bloomberg. A kínai ingatlanválság ugyanis rontja a likviditásukat, amit az ingatlanok eladásával próbálnak megoldani. Az így kapott vételárak segítenek végre pontos számokat felállítani arról, hogy mekkora bajban is van az iparág, eddig ugyanis nem volt elég tranzakció.

A hitelköltségek emelkedése által kiváltott világméretű visszaesés már több mint 1000 milliárd dollárt törölt ki az irodai ingatlanok értékéből – mondta a lapnak a Starwood Capital Group elnöke, Barry Sternlicht. A teljes kár azonban még mindig ismeretlen, mivel nagyon kevés eszközt adtak el, így az értékbecslők kevés friss adattal rendelkeznek. Tavaly az elmúlt évtized...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés