Előfizetői tartalom

Új otthonfelújítási programot, panelprogramot és zöldhitelprogramot javasolnak az építőiparosok

Portfolio
Napjainkra Magyarországon is jelentkezik az Európában tapasztalható „lakhatási krízis”. Ennek magyaros változata a lakásvagyon műszaki állagának gyors romlása, öregedése, ahol a tulajdonos nem költ megfelelően a lakásfelújításra, a lakhatás minőségére. Hogy mi ennek az oka, és hogyan lehetne orvosolni a problémát, azt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) közleménye foglalta össze, többek között új otthonfelújítási programot, panelprogramot és zöldhitelprogramot javasolva erre.

A drasztikus áremelkedések következtében a lakosság reálkeresetének növekedése elmarad a lakásárak növekedésétől. A lakosság lakáscélú megtakarítása nem elegendő a feladatok finanszírozásához, így mindenképp hitelekre van szükség. Magas kamatok mellett a lakosság azonban nem vesz fel lakáscélú hitelt, kivárás tapasztalható, vélekedett Koji László, az ÉVOSZ elnöke....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés