Előfizetői tartalom

Budapest nem a vidékkel versenyez, hanem más európai nagyvárosokkal

Portfolio
Magyarországnak egy nagyobb és növekvő Budapestre van szüksége, ami az egész ország fejlődését generálja. Ma viszont nem ez a helyzet, a főváros népessége trendszerűen csökken - hívta fel a figyelmet Ilyés Márton, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány elnöke a Smart Budapest Forum konferencián, ahol Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára a fővárost érintő legfontosabb kihívásokról beszélt.

Hogyan állítsuk meg Budapest lakosságának csökkenését és hogyan lesz a főváros ismét kétmilliós város? Míg Bécs népessége 1990-hez képest 1,7-ről 2 millió főre nőtt és más környező fővárosok népessége is emelkedik, Budapesten ezzel ellentétes folyamat zajlik - mondta el Ilyés Márton, aki szerint a vidéki iparfejlesztést ki kell egészíteni egy szolgáltatásfejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés