Előfizetői tartalom

A fellendülő lakásépítések mentik meg az építőipart?

Portfolio
Az utóbbi időben évről évre csökken a Magyarországon felépített lakások száma. Tavaly kevesebb mint 19 ezer lakás kapott használatbavételi engedélyt. A tranzakciószámokban viszont az év első két hónapját látva mintha a pozitív fordulat jeleit mutatná a piac. Hogy mikor indulhat el a növekedés a lakásfejlesztések terén, milyen ösztönzőkkel lehetne ezt erősíteni, hogyan lehetne a jelenleginél hatékonyabban lakóházakat tervezni és építeni, illetve a lakásépítések mennyiben segíthetik az építőipar fellendítését, arról a március 21-i Építőipar 2024 konferencián beszélek majd a szakértők.

Éppen egy hónapja tette közzé a KSH a 2023-ban használatbavételi engedélyt kapott lakások számát, melyből kiderült, hogy tavaly Magyarországon 18 647 új lakás épült, 9,2%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 21 501 volt, ami már 39%-kal kevesebb, mint 2022-ben. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés