Egy thaiföldi cég venné meg a csődbe jutott Signa legfontosabb ingatlanjait

Portfolio
A thaiföldi Central Group kiskereskedelmi óriás azt tervezi, hogy átveszi a fizetésképtelenné vált osztrák Signa ingatlancsoport néhány kiemelkedő ingatlanvagyonát, beleértve a berlini KaDeWe-t és a londoni Selfridges-t, valamint további luxusingatlanokat Európában.

Átvenne bizonyos ingatlanokat a fizetésképtelen osztrák Signa ingatlancégtől, a thaiföldi Central Group kiskereskedelmi vállalat. A tranzakció középpontjában olyan neves ingatlanok állnak, mint a németországi KaDeWe és a londoni Selfridges. Ezenfelül a Central Group érdeklődése kiterjed a Signa luxuscsoportjának további tagjaira is, beleértve a hamburgi Alsterhaus-t, a müncheni Oberpollinger-t és a svájci Globus-t.

Egy Business Insider által szombaton közzétett jelentés szerint a thaiföldi cég már korábban is jelentős befektetéseket hajtott végre a Signa luxusingatlan-portfóliójában.

Ahogy korábban már írtunk róla, a Signa vállalatcsoport az európai ingatlanpiaci válság egyik legnagyobb áldozata lett. A hitelezők több milliárd eurós követeléseket nyújtottak be ellene. A cégcsoport központi holdingvállalata mellett két fő egysége, a Signa Prime és a Signa Development is fizetésképtelenséget jelentett.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF