Előfizetői tartalom

Ez már súlyos ingatlanválság: időzített bomba robbanhat a világ irodapiacán

Jelképes, pár centes összegért kínálnak eladásra egy hatalmas londoni irodakomplexumot. A bökkenő, hogy a tulajdonjog mellé egy 800 millió dolláros adósság is jár. Az előttünk álló időszakban egyre több lehet az olyan kereskedelmi ingatlan, aminek valós értéke a hitelfedezeti értéke alá csökken, így inkább megszabadulnak tőle a tulajdonosaik. Iparági szakértők szerint 2008 óta a mostani a legnagyobb ingatlanválság a világon, a legsúlyosabb problémákat az Egyesült Államok és Németország piacain látjuk. Ennek kialakulását és a lehetséges kimenetelét az alábbiakban foglaltuk össze.

Egy manhattani irodaház nemrég a néhány évvel ezelőtti bekerülési árának a feléért cserélt gazdát, de a Los Angeles-i irodapiacon is voltak már 40-50 százalékos leértékelődések. Bár a tranzakció kevés, de a hozamok emelkedése Németországban is hasonló arányokról árulkodik. Az adatok szerint a német bankok jobban ki vannak téve a kereskedelmi ingatlanoknak, mint a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés