Célegyenesben a Duna Terasz Grande lakásainak átadása

Portfolio
A március végi birtokba lépést követően a Duna Terasz Grande (DTG) megkezdte a lakások és egyéb ingatlanegységek, valamint a központi rendszerek ellenőrzését - közölte a társaság. Eddig több mint 600 lakást mértek fel, a birtokbaadások várhatóan e héttől megindulhatnak.

A műszaki ellenőrök által eddig átvizsgált lakások körülbelül fele megfelel a minőségi elvárásoknak, ezen ingatlanok a DTG szerint alkalmasak vagy kisebb javítást követően alkalmassá válnak az azonnali átadásra. A fennmaradó lakások esetében több napos vagy néhány hetes javítási, befejezési munkálat szükséges.

A cég kiemelte, hogy a műszaki ellenőri átvizsgálásokkal párhuzamosan a leendő kivitelezők részéről is történtek már helyszíni felmérések. Ennek köszönhetően jelenleg a kivitelezői ajánlatok véglegesítése és a szerződéskötések zajlanak. Azon lakásokban, ahol a felmérések eredménye ezt szükségessé teszi, a javítási munkálatok 2024. április 15-i héten elindulnak majd.

Közel a beköltözés

Ahogy korábban írtuk, a DTG március 27-i birtokba lépését követően a tűzjelző körüli problémák miatt tovább csúszott a birtokbaadás. A társaság kiemelte, hogy a tűzjelző napló adatai alapján a KÉSZ Építő Zrt. 2023 októbere óta lekapcsolva tartotta a rendszert, de miután hozzáférést szerzett a DTG, annak jótállása továbbra is érvényes.

Múlt hét pénteken megindult a tűzjelző rendszer szakértői ellenőrzése, néhány napos tesztelése, és amennyiben a tesztek megfelelő eredménnyel zárulnak, illetve egyéb biztonsági kérdés nem merül fel, a birtokbaadások e héttől megindulnak. Elmondták, hogy a múlt héten az OTP Bank folyósításainak előkészítési munkálatai is elkezdődtek. Az utalások tervezetten április 17-én indulnak.

A jótállás kérdése

A DTG hozzátette, hogy az általa készített munkákért a KÉSZ Építő Zrt-t - ahogy egyéb vállalkozókat is - jótállás terheli, akkor is, ha nem állítja ki, illetve nem adja át a jótállási jegyeket. A lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról szóló kormányrendelet szerint “a jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jogosult részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét”.

Címlapkép forrása: Duna Terasz Grande

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF