Válaszolt a KÉSZ a Duna Terasz Grande vásárlóinak nyílt levelére
Ingatlan

Válaszolt a KÉSZ a Duna Terasz Grande vásárlóinak nyílt levelére

Portfolio
Nemrég számoltunk be arról, hogy a Duna Terasz Grande (DTG) vásárlói nyílt levelet írtak a KÉSZ-nek, miután elmondásuk szerint a KÉSZ Zrt. nem adta át a tűzjelző berendezés kódjait a DTG részére, így továbbra sem lehetséges a lakások birtokba átadása. A levélre most reagált a KÉSZ, amely továbbra sem ért egyet a DTG álláspontjával.

A KÉSZ közölte, hogy a Duna Terasz Grande Kft. többszöri közvetlen megkeresésével is kezdeményezte az átadás-átvételi eljárás megindítását és lezárást, ugyanakkor állításuk szerint a kezdeményezéseikre a mai napig nem érkezett visszajelzés a beruházótól.

A KÉSZ Építő Zrt. hangsúlyozta, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően a társasház birtokát és az átadási dokumentációt a teljes vállalkozói díj megfizetése után köteles átadni a beruházó részére, a Duna Terasz Grande Kft. ugyanakkor a szerződéskötés során ragaszkodott egy közjegyzői okiratba foglalt úgynevezett kiürítési nyilatkozat aláírásához, amely azt jelenti, hogy a KÉSZ akkor is köteles levonulni a területről, amennyiben nincs kifizetve.

Ennek érvényesítése céljából a Duna Terasz Grande Kft. végrehajtási eljárást indított a KÉSZ Építő Zrt. ellen, ahol a bíróság a Duna Terasz Grande Kft. javára döntött. A KÉSZ-nek ez alapján április 5-ig kellett volna elhagynia a lakóparkot, de állításuk szerint a DTG miatt az elszámolást az átadás ellenére sem tudták megkezdeni.

Hangsúlyozták, hogy a tűzjelző berendezés a birtokbaadás napján üzemszerűen működött.

A KÉSZ a hatályos jogszabályokra hivatkozva közölte, hogy a megvalósulási dokumentáció átadásának feltétele a felek közötti elszámolás megtörténte és a vállalkozói díj megfizetése, de erre nem került sor, így véleményük szerint a folyamatot, illetve a vevőknek történő birtokbaadást a Duna Terasz Grande Kft. hátráltatja azáltal, hogy nem hajlandó az átadás-átvételi eljárás megindítására, a társasággal való elszámolásra, valamint a KÉSZ Építő Zrt-nek járó vállalkozói díj megfizetésére sem.

A nyílt levélben megfogalmazott vis maior helyzettel kapcsolatban a KÉSZ kiemelte, hogy az előre nem látható költségemelkedést már a felmerülést követően, korábban jelezték a DTG-nek. Kiemelték, hogy a projekt befejezéséhez felhasznált alapanyagot a szükséges időben biztosították, de úgy vélik, a KÉSZ Építő Zrt. jelentős veszteséget szenvedett el a legutóbbi többletköltség kompenzációs megállapodás ellenére is, míg a Duna Terasz Grande Kft. extra profitot realizált az ingatlanárak növekedésével.

A terhek viselését egyoldalúnak tartják, amit nem tudnak elfogadni.

A lakhatási nehézségek orvoslására felajánlott kedvezményes lakhatási lehetőségre 12 család jelentkezett, de kiemelték, hogy a lakópark birtokbaadását követően végül semelyik igénylő nem kívánt élni a lehetőséggel.

Címlapkép forrása: KÉSZ Csoport

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ferihegyi reptér