Ezért vágnak bele legtöbben az otthonfelújításba
Ingatlan

Ezért vágnak bele legtöbben az otthonfelújításba

Portfolio
Az otthonukat felújítók számára az esztétikai szempontok és a korszerűsítés mellett az energiahatékonyság növelése is fontos – derül ki a Praktiker országos reprezentatív kutatásából. A munkálatok közül a falfestés-burkolás, a fűtési-hűtési rendszerek modernizálása, valamint a nyílászárók cseréje dobogósok. A legnagyobb kihívást a megbízható szakemberek megtalálása jelenti.

A lakókörnyezetük megújításával foglalkozók több mint fele (54,4%) korszerűsítés, tehát a régebbi, sokszor elavult megoldások, anyagok cseréje miatt vág bele a munkálatokba. Az eredmények szerint a modernizálás mellett az esztétikai frissítés is fontos szempont (50%), sokan szeretnének trendibb színeket, dekorációt látni otthonukban, és például a nyílászárók cseréjével vagy a fűtési rendszer felújításával a válaszadók közel harmada (31,6%) háztartása energiahatékonyságát is szeretné növelni.

A felmérés arra is rávilágít, hogy az otthonfelújítást végzők vagy tervezők körében első helyen a falak festése, belső burkolása, dekorálása áll (56,6%). A képzeletbeli dobogón a második helyezett a fűtési és hűtési rendszerek modernizálása (47,6%). Ennek során a felújítók elsősorban a kazánt, a bojlert cserélik, valamint fűtésre is alkalmas klímát helyeztetnek fel. A tapasztalatok alapján az utóbbi időben ismét nő a kereslet a legfejlettebb technológiájú kondenzációs kazánok iránt, amelyeknél már okosmegoldások is segítik a vásárlót, így például a szerviz távfelügyeletben látja, ha baj van a készülékkel, és szervizelésre van szükség. A bojlerek esetében is előtérbe kerültek az okosmegoldások, és a modernebb megjelenéssel már a design is fontos szempont vásárláskor.

Szeptember 18-án a lakáspiac kiemelt eseményeként kerül sor a REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum konferencia megrendezésére. Részletekért kattints!

Szintén az energiahatékonyság növelésével van összefüggésben a nyílászárók cseréje, ami a harmadik leggyakoribb a felújítási célok között (38,2%). Az otthonfelújítási támogatás egyaránt felhasználható műanyag és fa nyílászárók cseréjére, ezért elsősorban házunk adottságai és az esztétikum határozhatják meg választásunkat. Sokan korszerűsítik emellett az elektromos hálózatot, vagy annak egy részét (36,8%), cserélik a hideg- (36,8%) és melegburkolatot (31,8%), valamint nyúlnak hozzá a vízvezetékrendszerhez (29,6%).

A kutatás eredményei szerint a felújítási projekt során a legnagyobb kihívást a megbízható szakemberek (34%) megtalálása jelenti, és sokaknak okoz gondot a szükséges pénz előteremtése (30%) is. Ebben az esetben az áruházlánc szerint a felújítók gyakran úgy próbálják megvalósítani elképzelésüket, hogy időben elosztva, több szakaszban végzik a korszerűsítést.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A Skynet-teszt
Gazdaság

A Skynet-teszt

Mi alapján lehet eldönteni, hogy emberrel vagy mesterséges intelligenciával beszélgetünk?

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
airbnb szoba nappali