Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlen, hogy emelkedni kezdjenek a bérleti díjak

Portfolio
Az irodapiaci konjunktúra hatására tömegével indultak el beruházások, a fejlesztők helyzetét azonban több tényező is nehezíti. A már sokat emlegetett munkaerőhiány, a lakásáfa kérdésének továbbra is bizonytalan helyzete, valamint a kivitelezési költségek emelkedése is ide sorolható. A piacon ennek ellenére sorra dőlnek meg a rekordok és a közeljövőben is a trend folytatódására számíthatunk. Az aktuális piaci folyamatokról a Budapest ONE fejlesztése kapcsán Tatár Tiborral, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Milyen hozamokra számíthatunk jövőre az egyes budapesti alpiacokon? A legnépszerűbb irodalokációkban a hozamok 6,0-6,25 százalék között mozognak, de a kevésbé frekventált területeken is 6,5 százalék körül vannak. A hozamok csökkenését elsősorban a hazai ingatlanalapok megnövekedett kereslete és a termékhiány generálja. Ha valaki azt gondolja, hogy ezzel a hozamszintek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés