Tényleg így lehet motiválni a dolgozókat? - Elmondták a guruk, mit láttak eddig

2019. május 14. 15:09    
nyomtatás
 
Továbbra is nagyon fontos egy irodaház lokációja a bérlők szempontjából, az elégedettséget viszont ezen túl olyan szolgáltatásokkal is garantálhatják a cégek, mint például a concierge, vagyis leegyszerűsítve a kifejezést egy extrákkal felszerelt portaszolgálat, vagy egy jól megszervezett céges rendezvénnyel, csapatépítéssel. Az FM & Office Konferencia egyik panelbeszélgetése során a szakértők egyetértettek abban, hogy ezek mindegyikénél a lényeg, hogy a dolgozókat megkérdezzék, hogy valóban milyen eseménnyel, kiegészítő szolgáltatással lehetne jobbá tenni a munkakörnyezetüket.


Takács Mónika, Senior Leasing Manager, TriGranit elmondta, hogy az új trendek megjelenése mellett még mindig az az egyik legfontosabb szempont, hogy a fejlesztő a helyszínt jól válassza meg, nem mindegy ugyanis, hogy hogyan tudják megközelíteni a dolgozók az irodaházat. Végvári Zsuzsi, munkakörnyezet tanácsadó, CEO, Offiseven, az igények előzetes felmérésére helyezné a hangsúlyt, példaként elmondta, hogy nemrégiben egy 20 fős vállalatnak segítettek abban, hogy egy 'A' kategóriás házba költözzön át a korábbi 'B' kategóriából, mert belátták, hogy a munkavállalóknak jobb környezetet kell biztosítani.

"Ha havonta 10 ezer forinttal növelnék a dolgozók bérét, az nekik bruttó 18 ezer forintot jelentene havonta, ez 5 évre 20 dolgozónak az közel 22 millió forintos kiadás. A mostani fejlesztés és az új 250 négyzetméteres irodatérben nettó 12 millióba került. Jóval kisebb a költség, viszont motiválja a dolgozókat." - tette hozzá a szakértő.

Tényleg így lehet motiválni a dolgozókat? - Elmondták a guruk, mit láttak eddig


Concierge, rendezvények, csapatépítés


Ispánki Nikoletta, Country Manager, Regus Hungary a beszélgetés során elmondta, hogy náluk 22 éve létezik a concierge szolgáltatás, csak korábban nem így nevezték, de a lényegi részében nem különbözik, a munkavállalók a recepciósokat kérhetik meg, ha valamire szükségük van, vagy valamit el kell intézni helyettük. A recepciós kifejezést nem is szokták már használni, mert az nem fejezi ki kellőképp, hogy az a munkatárs egy egész közösség összefogásáért felel.

A közösséget pedig általában sport, szabadidős események szervezésével igyekeznek összekovácsolni. Szabó Viktória, munka- és szervezetpszichológus, Coaching Team Kft. elmondta, hogy egy ilyen esemény megszervezésénél is az az első szempont, hogy ne csak kipipálva legyen ennek a megszervezése, hanem a cég részéről legyen törekvés arra, hogy begyűjtse előzetesen a munkavállalók igényeit a csapatépítésre. Nizák Jenő, Community Manager, Immofinanz Services Hungary Kft. elmondta, hogy az elmúlt években mintegy 100 esemény rendezésén vannak túl, az, hogy ezek milyen jellegűek, azt a szervezettől, a közösségtől függ. Amikor van egy külön ember az ilyen események megszervezésére, aki fizikailag is ott van a cégnél, akkor sokkal egyszerűbb a bérlők igényeinek megfelelő rendezvényt lebonyolítani. Van, ahol az a közös esemény, hogy kollégák együtt indulnak az Ultrabalatonon, más irodában inkább a szakmai rendezvényeket igénylik.

A konferencián elhangzott többi témáról az alábbi linkeken olvashatunk:

2019.05.14 10:10 Most akkor bezárnak a plázáink vagy nem? - Mi az igazság?
2019.05.13 06:53 Kitört az alternatív forradalom a magyar nagyvárosokban
2019.05.12 14:10 Ebbe bele sem merünk gondolni: 90 ezer órát töltünk a munkahelyünkön
2019.05.09 15:15 "A létesítménygazdálkodás nem eléggé szexi" - Hogyan tegyük azzá?
2019.05.08 13:57 "Kulcs helyett volt a mágneskártya, majd a kamerák" - Mi jön még az irodákban?
2019.05.08 11:40 Ki fogja fenntartani az épületeinket, ha ilyen ütemben nőnek a költségek?

FM & Office Konferencia
FM & Office Konferencia (galéria, 15 kép)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium