Az önkormányzat megtorpedózta a Normafára tervezett lakóparkot (2)

2019. június 6. 16:05    
nyomtatás
 
Egy 66 lakásos, 12 szintes, majdnem 40 méter magas épületet tervezne a Normafán, a Konkoly-Thege Miklós úton a Cordia - írja az Index. A közvetlenül az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont mellett, természetvédelmi területen lévő projektet azonban nem engedélyezi a Hegyvidéki Önkormányzat. A Cordia álláspontja a cikk végén olvasható.


A sajtóban megjelent ma, hogy a Normafánál egy magántulajdonú telken 12 emeletes, közel 40 méter magas társasházat tervez egy beruházó. A Hegyvidéki Önkormányzat álláspontja ezzel kapcsolatban a következő:

Nem támogatja a 12 emeletes, közel 40 méter magas épület építését a Normafánál. Annak ellenére, hogy a hatályos országos jogszabályok lehetővé teszik egy ekkora épület elhelyezését és egy magasabb épület jóval koncentráltabb beépítést - ami egyébként kisebb természeti beavatkozást jelenthet -, ilyen jellegű magánberuházás nem összeegyeztethető azzal a munkával, amit az önkormányzat a Normafa rendbetétele kapcsán végzett az elmúlt években. A beruházó jelenleg sem az építési telek melletti terület természetvédelmi besorolása miatt szükséges környezetvédelmi hatásvizsgálattal, sem pedig érvényes építési engedéllyel nem rendelkezik, ezek hiányában pedig biztosan nem fog tudni egy ilyen jellegű épületet elhelyezni - olvasható a Hegyvidéki Önkormányzat közösségi oldalán.

Kassák Residence

Kassák Residence

1134 Budapest, Klapka utca 4-10.
232 db lakás
30 - 130 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q4
35 - 110 M Ft
Ajánlatot kérek
Az önkormányzat megtorpedózta a Normafára tervezett lakóparkot (2)A Cordia álláspontja változtatás nélkül:

A csillagvizsgálón kívül közvetlen szomszédja a telekcsoportnak nincsen.
Az csillagvizsgálóval kapcsolatban állunk, folyamatosan egyeztetünk a beruházásról. Közös célunk a fényszennyezés minimalizálása, így a párbeszéd eredményeként a lakóingatlan fénytervezésekor maximálisan figyelembe vettük az intézmény igényeit.

A helyszínen korábban egy iskolaépület volt, ami hosszú évek óta üresen állt és közelmúltban lebontásra került. A volt iskolaépületben több száz diák tanult - az ő rendszeres, napi közlekedésükhöz képest a jövőben itt élő 68 család napi közlekedése értelemszerűen nem jelent majd jelentős forgalmat. A környék jelenleg nincs bekötve a fővárosi szennyvízcsatorna-hálózatba, így környezeti szempontból a beruházás egyértelműen pozitív hozadéka a csatornahálózat fejlesztése - ezt a munkát szintén a Cordia végzi majd el.

Az épület méretei megfelelnek a helyi és az országos előírásoknak egyaránt. Az épülettervek kidolgozása során elsődleges szempont volt a zöldterület megőrzése - ezt a célt a jelenlegitől eltérő bármilyen egyéb koncepcióterv nem lenne képes teljesíteni.

A tervezett lakóépület ezért lényegében a volt iskola és annak lebetonozott udvara beépítési területére épül úgy, hogy a tervek több, a telek beépíthetőségére vonatkozó mutatót sem használnak ki teljes mértékben. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztés során a felszín alatti beépítettség nem éri el az engedélyezett maximumot, a zöldterület aránya pedig az előírt mérték felett lesz.

BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Kopaszi-gát 5
817 db lakás
29 - 124 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q3-tól
0 - 0 M Ft
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium