Előfizetői tartalom

Hiába szálltak el az árak, lassan a Balaton sem látszik majd a sok darutól

Portfolio
A magyarországi lakásépítési boom a Balaton partot sem hagyta érintetlenül, a válságbeli mélyponthoz képest 2016-ban közel nyolcszor annyi építési engedélyt adtak ki. A bővülés azonban nem csak a nehéz évekhez képest jelentős, hanem a válság előtti maximumokhoz is. Úgy tűnik, hogy a magánszállások népszerűségének felfutását, illetve az ingatlanok befektetési eszköz szerepének erősödését a lakásfejlesztők is igyekeznek kihasználni a tó mellett. Új építésű nyaralót venni azonban nem egyszerű a magyar tengernél, aki itt szeretne lakást venni, az budapesti árakra készüljön.

Az elmúlt években drasztikusan emelkedett a Balatonnál eltöltött vendégéjszakák száma, 2010-hez képest közel 30 százalékkal több éjszakát töltöttünk a magyar tenger partján 2016-ban, a kereskedelmi szálláshelyeken, de a magánszállások esetében is az érdeklődés élénkülése tapasztalható. Az ide érkezők azonban egyre kevésbé elégednek meg a régi típusú zimmer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés