Előfizetői tartalom

Itt a megoldás, ha nem akarsz milliós büntetést! - Te jól csinálod?

Portfolio
Komoly bírságot kockáztat az, aki a hivatalos út megkerülésével adja ki lakását vagy házát. Attól függően, hogy az adóhatóság mennyi időre vonatkozóan találja nyomát a be nem jelentett jövedelemnek, a bírság mértéke milliós nagyságra is rúghat. Pedig az éves befizetendő összegek nem magasak, egy millió forintos jövedelem határig, csak a 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, ami egy 80 ezer forintos bérleti díj esetén meghatározott esetben havi valamivel több mint 12 ezer forint.

Ma Magyarországon a lakásbérleti piac jelentős része a fekete vagy szürke gazdaság keretében zajlik. Sokan azonban nem veszik figyelembe, hogy ez milyen kockázatokat hordoz magában. Ráadásul adott esetben a bérleti díj fizetése az egyszerűbben lebonyolítható, s személyes találkozást nem igénylő utalással történik, aminek egyértelmű nyoma marad. Ugyanakkor akár egy szomszéd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés