Előfizetői tartalom

Jelentősen lassulhat az áremelkedés az építőiparban

Portfolio
2017-ben az építőipari termelés 29,6 százalékkal bővült 2016-hoz képest. Az év egészében az építőipar termelői árai átlagosan 5,2 százalékkal magasabbak voltak a 2016. évieknél - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből. A rendelésállomány volumene az idei évre is bizakodásra ad okot, az áremelkedés viszont egyes szakértők szerint jelentősen lassulhat az idén.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 27,2, az egyéb építményeké 53,2, a speciális szaképítésé 31,7 százalékkal nőtt. A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 124,7 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 4 az egyéb építmények építésére vonatkozóké 170,1 százalékkal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés